Akyar Ortaokulu


Vizyon: Eğitsel, Kültürel, Sosyal Faaliyetlerin Yürütüldüğü Bir Merkez Olmaktır.

Misyon: Kendini, Çevresini iyi Tanıyan, Özgüveni Olan, Saygılı, Hoşgörülü, Anlayan, Anlatan ve Uygulayan Nesiller Yetiştirmektir.

Başarılar: Okulumuz Liseye Geçiş Sınavında başarı göstermektedir. Her sene Fen Lisesine öğrenci göndermekteyiz. 2014-2015 TEOG sınavında üç tane Türkiye birincisi çıkarmış bulunmaktayız.

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: 09:00 / 15:20
Isınma: KALORİFER
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuz taşıma merkezidir. Yeşildere ve Çiftlik Mahallelerinden öğrenciler okulumuza taşınmaktadır. Özel servis bulunmamaktadır. Taşıma işini gerçekleştiren 3 servis bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler: Masa tenisi turnuvaları ve Cumhuriyet Koşusu yarışlarında öğrencilerimizin İlçe dereceleri mevcut olup okulumuz spora ve sporcuya mümkün olduğunca destek olmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda her sene TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlenmektedir.
Proje Çalışmaları: Okulumuzda e- Twinning kapsamında “Değerlerimi Öğreniyorum Değerleniyorum” projesi yürütülmektedir.
Diğer Hususlar: Okulumuz 4. hizmet bölgesi 1. hizmet alanındadır. Her sınıfta akıllı tahta bulunmaktadır. Derslik sistemi uygulanmakta olup her branşın kendine ait dersliği bulunmaktadır. Öğrencilerimizin kitap okuması için düzenlenmiş okuma odamız mevcuttur.

Telefon - 0 (266) 643 23 34

Belgegeçer -

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://akyarortaokulu10.meb.k12.tr

Adres - Akyar mahallesi Akyar sokak No29 Bigadiç/ BALIKESİR

Öğretmen :17
Öğrenci :102
Derslik :10
Toplantı Salonu :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1431
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM

Yerleşim Yeri - Akyar Bigadiç´e bağlı bir mahalledir. Mahallemiz özellikle yurt dışına çok göç vermiştir. Nüfus kalabalıklığı açısından Bigadiç´in en kalabalık ikinci köyüdür. Köyde geçim daha çok tarım ve hayvancılık üzerinden sağlanmaktadır. Çalışmayı ve üretmeyi çok seven köylüler örnek teşkil edecek bir düzene sahiptirler. Velilerimizin çoğu süt ve süt ürünleri fabrikalarında çalışmaktadır.

Adres - Akyar mahallesi Akyar sokak No29 Bigadiç/ BALIKESİR

Ulaşım Mahallemize kısıtlı saatlerde ulaşım mevcuttur. Öğretmen servisi olmayıp tüm öğretmenler kendi araçları ile geliş gidiş yapmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Akyar Mahallesi, Balikesir ile Bigadiç arasındadır. Balikesir il merkezine 27 km Bigadiç ilçe merkezine 17 km uzaklıktadır.