SÜRDÜRÜLEBİR KALKINMA EĞİTİMİ

SÜRDÜRÜLEBİR KALKINMA EĞİTİMİ

·         Projemiz sürdürülebilir kalkınma bilinci uyandırmayı amaçlayan kendi içinde 4 bölümden oluşan bir projedir. Projenin ilk bölümü bilgi düzeyini ölçmeyi hedefleyen kısımdır ya da diğer bir ifadeyle hazırbulunuşluk ölçümüdür. İkinci kısım projenin etkinlik kısmı, üçüncü kısım ise öğrencilerde son durumun ölçüldüğü kısımdır. Bundan sonra gelen dördüncü bölüm ise başlangıç düzeyi ile son düzeyin farkının yorumlandığı ve değerlendirildiği, projenin etkisinin anlaşıldığı son bölümdür.

10.01.2022 1248

Projenin Amaçları:

Projemiz sürdürülebilir kalkınmanın ne olduğu, ne işe yaradığı, sürdürülebilir kalkınma adına bireysel olarak neler yapabileceğimiz ve günlük hayatımıza nasıl entegre edebileceğimiz, sürdürülebilir kalkınmada ülkemiz ne durumda ve neler yapmakta, faaliyet gösteren ve destekleyen kuruluşlar hangileri sorularına cevap verecek şekilde planlanmıştır. Bu sebeple de amacı bu soruların cevaplarını ararken öğrenciler üzerinde sürdürülebilir kalkınma olgusuna inanan ve yeni fikirler geliştirecek bireyler yetiştirmektir.

Projenin Hedefleri:

1.      Proje bitiminde öğrencilerin sürdürülebilir kalkınma bilgi düzeylerinde artış olması hedeflenmektedir.

2.      Öğrencilerin sürdürülebilir kalkınma hakkında farkındalıklarının artması hedeflenmektedir.

3.      Ulusal ve Uluslararası kuruluşların yaptığı projelere ve yarışmalara katılma isteklerinde artış beklenmektedir.

4.      Öğrencilerde sorumluluk duygusunun gelişmesi hedeflenmektedir.

5.      Okulda ve aile içinde dünyanın geleceği hakkında bilgi taşınmasının sağlanması hedeflenmektedir.

6.      Sorunların büyüklüğüne rağmen bakış açımızı ve eylemlerimizi değiştirerek tek tek bireyler olarak çözüme önemli katkılar sunabileceğimizi öğretmek hedeflenmektedir.

7.      Ders programlarının kazanımlarında daha çok çevre boyutuna değinilen sürdürülebilir kalkınmanın sosyal ve ekonomik boyutunun da olduğuna dikkat çekmek hedeflenmektedir.

 

8.      Bilinçli, araştırmacı ve girişimci bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir.

 

10-01-2022